Bárány Edit vagyok a Dobos C. József Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola oktatója, a módszetani pályázaton évek óta résztveszek bírálóként is, és pályázóként is.
A fenntartható fejlődés aktualitása és fontossága tudományos – szakmai – társadalmi szempontokat is figyelembe véve egyre súlyosbodó központi fontosságú problémává vált az egész világon.
Olyan világot képzelünk el mindannyian, ahol mindenki boldogulhat, ezért a fenntartható a világért pedig mindannyian felelünk. Véleményem szerint a környezeti nevelés esetében a hagyományos tantárgyi rendszer helyett eredményesebb a projekt alapú oktatás.
A Beporzók napjához igazodva, a Természettudományi Múzeum “Zümmőgés a Múzeumban“ című időszakos kiállítását néztük meg, a beporzók kiemelkedő szerepéről a fenntarthatóság szemszögében. A résztvevő 11-es diákjainak, akik vendéglátóipari szakképzésben tanulnak, különösen fontos az az ismeret, hogy az élelmiszer-termelésben pótolhatatlan szerepet töltenek be a pusztulófélben lévő beporzók. Kiemelten fontos az ökológiai szerepük, az ország gazdasági helyzetéthez is hozzájárulnak, és a vendéglátásnak is kiemelt célja, hogy ösztönözze a hazai mézfogyasztást, és ezáltal segítse az emberek egészségének védelmét.
Vélemény, hozzászólás?