Szakmai gyakorlaton a google fordítóval

Kategória: 

A Terézvárosi 15 tanulója vehetett részt nyáron egy három hetes szakmai gyakorlaton Olaszországban, Celanoban. A tanulók tegnap délután tartották társaik és az érdeklődő tanárok előtt a beszámolójukat az iskolában. 16 és 20 év közötti fiúk és lányok küzdöttek meg ügyesen azzal a feladattal, hogy otthonuktól távol, egy számukra idegen nyelvű közösségben kellett három hétig helyt állniuk.

Az üzletek között, ahol a szakmai gyakorlatukat töltötték a fiatalok, volt papírbolt, ajándékbolt, dekorációs és lakberendezési üzlet, ruha- és ékszerbolt. A tanulók általában délelőtt dolgoztak, dél körül ebédeltek (nagy fájdalmukra hús helyett ilyenkor leginkább salátát kaptak), majd délután következett a beszámolóírás, az angoltanulás. A munka mellett a pihenésre és a kikapcslódásra is maradt idejük, jártak Rómában és Pescarában, és egy társuk 20. születésnapját is megünnepelték közösen. A kommunikációban az angol nyelv használatára készültek, de sok esetben nem tudtak az olaszok angolul, így mindenki megemlítette, hogy a google translator nagy segítségükre volt a három hét alatt.

A bemutató hangulából érezni lehetett, hogy jól telt ez a három hét, élményekkel és tapasztalatokkal gazdagodva érkeztek haza. Nem kérdeztem őket, hogy újra nekiindulnának-e, ha lehetne, de gyanítom, hogy igen.